Brenda de Groot

Hi there!

Welkom op mijn website! Ik ben Brenda, 28 jaar, ben afgestudeerd als psycholoog en primatoloog, en ik schrijf en illustreer over mijn grootste passies: dieren, dierethiek, gezonde voeding en veganisme.

Ik wil je inspireren, informeren, laten nadenken, en je net zo geobsedeerd maken over dieren en plantaardig eten als dat ik dat ben. En yup, that is totally part of my good evil plan.

Ik schrijf namelijk niet alleen maar omdat ik het leuk vind om stukjes te tikken en  op een esthetisch aangename manier mijn obsessies te ventileren. Ik heb ook nog een missie.

Ik wil een wereld zonder speciesisme bereiken.

Een wereld waarin dieren worden gezien als individuen in plaats van dingen, en dat ze ook zo behandeld worden. Dat we hen en hun leefomgeving beschermen om hun intrinsieke waarde – omdat ze waarde hebben van zichzelf.

De combinatie van kennis en passie hebben mij op de meest bijzondere plekken ter wereld gebracht, en ik wil ze hier inzetten om de wereld een betere plek te maken voor alles wat erop leeft.

Ik schrijf over:

Primatologie

‘Cause monkeys just rule.

Animal minds

Animal cognition
Animal behaviour
Philosophy of mind

Ethiek

Animal ethics
Environmental ethics
Deep ecology
(Non-)speciesisme

Veganisme

Ethiek
Health & food
Recepten

Ik begon deze website als een blog over veganisme. Niet verwonderlijk, als je nagaat dat het de meest morele manier van leven is.

Daarom wil ik mensen inspireren om ook vaker veganistisch te eten. Ik ben een ontzettende gezondheidsfreak en strooi dan ook graag en gul met artikelen over vegan food. Goed voor mij (want ik vind het leuk om te doen), goed voor jou (want wie wil er nou niet goddelijke bananencake als ontbijt), goed voor de dieren en goed voor de planeet.

Omdat ik momenteel bezig ben mijn site om te bouwen van vegan blog naar persoonlijke website, vind je nu nog hoofdzakelijk artikelen over veganisme.

Enjoy them terwijl ik verder werk aan meer!

Smart monkey with a book illustration

Ethiek

“Waarom vegan?”

Even je bovenkamer afstoffen met diepgaande artikelen over ethiek, dierenrechten, en de psychologie achter veganisme.
Ook lees je hier alles over de wondere wereld van de dieren. Kortom, de redenen waarom de hele wereld vegan zou moeten zijn.

Health & Food

“Hoe vegan?”

Hier vind je artikelen over plantaardige voeding en veganistisch leven. Je leest hier over vegan eiwitten, en hoe je stap voor stap de gezondste smoothie bowl bouwt die ooit is gemaakt. Alle artikelen zijn wetenschappelijk onderbouwd, want onzin komt er bij mij niet in.

Monkey with a big smoothie bowl

Recepten

“Easy whole foods, plant-based”

Voor wie op zoek is naar een gezond vegan recept waar je niet urenlang voor in de keuken hoeft te staan en dat deze ook niet achterlaat in een staat die doet vermoeden alsof er zojuist de Derde Wereldoorlog is uitgebroken.

Enjoy!

 

Mijn suggesties om meteen goed van start te gaan:

Speciesisme
en wat er mis mee is

Vegan voor de planeet
a.k.a. ‘vegan voor het redden van je eigen vege lijf’

Tails of Cambodia
Primate conservation educatieproject

Terugwijzen
opinieartikel

Portfolio
met illustraties

This post is also available in EN