Over mij

Hi!

En een warm welkom op mijn website en blog.

Ik ben Brenda, 26 jaar, heb een passie voor illustratie en ben een dierenactivist in schaapskleren.

Mijn ultieme droom is een leven als reizende illustrator in een wereld zonder dierenleed, en op deze blog maak ik je deelgenoot van mijn weg hiernaartoe. Hier volg je mijn creatieve leventje, vind je inspiratie voor een pure en plantaardige levensstijl, en zet ik je zo nu en dan aan het denken met een filosofisch artikel of opiniestuk.

Mocht je een illustratie, foto of tekst nodig hebben, neem dan vooral contact met me op.
Voor wie nieuwsgierig is naar de persoon achter de blog: read ’n enjoy.

BRENDA DE GROOT

How come, Brenda?

SAM_6193

Vanaf het moment dat ik een potlood kon vasthouden heb ik nooit meer losgelaten. Pakken kopieerpapier heb ik versleten, en ik stond altijd bekend als ‘dat kind dat goed kan tekenen’. Daarentegen niet als ‘dat kind dat zo lekker sociaal is’, maar ja, je moet als kleuter toch prioriteiten stellen.

400BLAUWpoppetje

Wat ik ook deed, dat potlood ging altijd mee. Niets was veilig. Schriften niet, proefwerken niet, zelfs de afstudeer-opdracht van mijn Master studie niet.
Als kers op de wetenschappelijke taart heb ik twee artikelen mogen publiceren (true story), die – je raadt het al – ieder voorzien zijn van een illustratie.

LASTCHANCE

Door mijn potlood ben ik op de meest bijzondere plekken geweest en heb ik ontzettend inspirerende mensen mogen ontmoeten. Het is fantastisch om anderen blij te maken met iets dat ik zelf zo graag doe, en dat wil ik heel graag blijven doen. En zo is m’n droom ontstaan.

Life goals: een leven als reizende illustrator en een wereld zonder dierenleed.

Dierenvriend

Net als dat ik altijd al heb getekend, ben ik ook altijd al mateloos geïnteresseerd geweest in dieren. Diergedrag, -cognitie, -welzijn of dierenrechten, you name it. Dat verklaart meteen mijn studiekeuze voor de Master Primate Conservation (studie naar apen en hun gedrag + bescherming) waarvoor ik een jaar in Oxford heb mogen wonen. Dat was echt fantastisch, ik heb er geen andere woorden voor.
Maar geen toekomstmuziek.

In plaats van primatoloog ben ik illustrator geworden, maar wel een idealistische. Ik hoop met mijn schrijfsels en creaties jou en anderen te inspireren om out-of-the-comfortable-box naar dieren te kijken. Zo nu en dan vind je dus een artikel met een wat filosofische insteek of mening, en natuurlijk veel illustraties van dieren.

Puur leven

Dan het derde en laatste deel van mijn egotrip verhaal. Going vegan.

Voor mij was dit niet meer dan een logische stap naar een puur geweten, en ik heb me met volle overgave op de schat aan informatie over plantaardig eten gestort. Als gezondheidsfreak ben ik razend enthousiast over de whole foods, plant-based levensstijl: het eten van plantaardige producten die niet of zo min mogelijk bewerkt zijn. Wat jij hiervan terugziet is een berg aan informatie en inspiratie voor een healthy vegan way of life.

Puur leven gaat voor mij verder dan alleen voeding. Ik haal veel inspiratie uit mindful en minimalistisch leven en deel dit maar wat graag met jou.

Een kleine side-note.
Ik ben ervan overtuigd dat een 100% clean eating regime niemand gelukkiger of gezonder maakt, en dat er altijd ruimte mag zijn voor vegan ijs en een extra lepel pindakaas – of twee. Liever iets teveel gezondigd dan iets te weinig genoten. 

Brenda in the park

Genoeg over mij nu.
Struin lekker door de site, get inspired,
lees een artikel of bekijk een illustratie.
En laat vooral een berichtje achter, dat vind ik altijd leuk 🙂

Veel plezier met het lezen van mijn blog!

Liefs,

Brenda

Navigeer
Brenda de Groot