0
Brenda de Groot
Go Sea The Future poster Sea First
Inspiratie Life

Go Sea The Future

Pak even je agenda erbij en blader door naar zondag 10 september. Staat daar nog niks? Mooi zo! Oh, en als er al wel wat staat, grabbel dan maar even de typp-ex tevoorschijn. Want zondag de 10e is gereserveerd voor het Sea The Future evenement! Bedank me later maar, want ik meen het als ik zeg dat je dit niet wilt missen. Zeker niet als je je kunt vinden in de omschrijving dierenliefhebber, vegan, to-be-vegan, foodie, natuurbeschermer of ocaanfanaat. 

Alright, hij staat erin. Maarre.. wat is daar te doen dan?

Oh boy. Heb je even? Er zijn lezingen, er is een markt, er zijn foodtrucks, je kunt een proefduik maken, virtual reality zwemmen met dolfijnen, zeewier proeven en nog veel meer. In dit artikel geef ik je een sneak peak van het evenement (dat eigenlijk 3 dagen duurt). Maar eerst even een introductie over de organisatie die hierachter zit, en waarom ik die zo tof vind.

Foto: Dos & Bertie Winkel

Sea First Foundation

Education is the most powerful weapon to change the world.
– Nelson Mandela

Dit is de lijfspreuk van Sea First. Als ik niet al een lijfspreuk had (‘speciesisme de wereld uit’), dan had ik deze gejat. Ik had nog niet eerder van Sea First gehoord tot ik Dos Winkel op de vegan barbecue hoorde spreken. Hij vertelde over de oceanen, hoe belangrijk ze zijn voor al het leven op aarde, maar dat het eigenlijk al vijf óver twaalf is voor de zeeën dankzij ons consumptiegedrag. Heel aangrijpend.

Na zijn speech, die hij ieder uur moest herhalen maar iedere keer weer met evenveel overgave sprak, kwam ik op de één of andere manier aan hetzelfde tafeltje terecht als waar Dos stond. Hij vertelde over de plannen die hij had om kinderen te leren over het beschermen van de oceanen. Een animatiefilm over dolfijnen, een kinderwebsite… meer was er niet nodig om mijn volle aandacht te krijgen. Hier wilde ik absoluut meer van weten.

Na de blog die ik over de barbecue schreef kreeg ik een mailtje, van Dos. Opeens stond daar een lunchmeeting in m’n agenda! Ik was echt onwijs vereerd, en nog meer toen de dag van de lunch de hele Sea First crew + hondenaanhang op kwam dagen. De uitkomst: ik mag op alledrie de dagen (zie programma verderop) het Sea The Future evenement bijwonen om daarover te bloggen. En guess what..? Ze halen me hiervoor helemaal terug uit Spanje! Ik voel me echt zo vereerd jongens, wauw. En ik vind het fantastisch dat ik het evenement gewoon helemaal mag meemaken! Met 9 en 10 september als hoogtepunten. Hieronder lees je de ins en outs van alledrie de dagen.

Foto: Dos & Bertie Winkel

Praktische zaken

Wat: Sea The Future – evenement over de oceaan, het klimaat en gezondheid.
Wanneer: 10 september 2017 van 11:00 – 17:00 uur. (8 en 9 september voor gasten, zie hieronder.)
Waar: Maaspoort Sport & Events, Den Bosch.
Kosten: Gratis.

8 September: Learn

Ben je een student? Kom dan op vrijdagmiddag 8 september naar het college gegeven door Dos Winkel en vegan sporter Janneke van der Meulen.

Ben je (of ken je een) basisschooldocent van groep 7/8? Sleep je klas deze ochtend dan naar dit evenement! Hoe leuk is het om het nieuwe schooljaar af te trappen met een interactieve tentoonstelling, lezing en een echte proefduik? Lees hier meer informatie en schrijf je klas in!

Bedrijven en NGO’s niet getreurd: deze avond is voor jullie. Het wordt een inspirerende avond waarin verschillende sprekers hun elevator pitch zullen geven voor thema’s als voeding, natuurbescherming en vervuiling. Ook gaan we met elkaar het gesprek aan over hoe we als professionals bij kunnen dragen aan de wereld van de toekomst. Programma en meer info vind je hier.

9 September: Experience

Oké, deze avond wordt echt te gek. Dit is namelijk de avond van de Dinner Lecture. Tijdens deze avond serveren gerenommeerde chef koks een volledig vegan 4-gangendiner. Maar dan zijn we er nog lang niet. Terwijl jij deze plantaardige pareltjes naar binnen schuift geeft Dos Winkel een inspirerende lezing en visuele presentatie van zijn schitterende onderwaterfoto’s. Het wordt een ervaring waar je ‘u’ tegen zegt en ooooh.. ik mag erbij zijn!

Wil jij dit ook meemaken? Reserveer dan snel een plekje, want het aantal couverts is beperkt!

10 September: Enjoy

Dit is de Dag der Dagen, waar iedereen voor is uitgenodigd! Deze zondag staat het hele terrein, binnen én buiten, vol activiteiten, stands, foodtrucks, worden er lezingen gegeven en films gedraaid. Ontdek bijvoorbeeld hoe zeewier groeit en smaakt, leer hoe belangrijk de oceaan is voor alle mensen en dieren op het land, en duw vegan schepijs in je gezicht.

Even de hoogtepunten op een rijte:

 • Lezingen van verschillende inspirerende sprekers (klik hier voor het programma)
 • Virtual Reality zwemmen met dolfijnen
 • Proefduik maken in een watertank (Zwemkleding mee. Ik meen het – we gaan niet bowlen)
 • Foodtrucks met 100% vegan food
 • Markt met stands waarbij je o.a. vegan chocolade, vegan kaas en zeewiergerechten kunt proeven. Ook bekende milieu-organisaties zijn van de partij, en er is vanalles op het gebied van vegan schoonheidsproducten.

Illustratie van een aapje met een driedubbele hamburger in zijn handWie sowieso van de partij zijn:

Klik hier voor een sneak peek van alle deelnemers en kom tot de conclusie dat je dit inderdaad niet mag missen en blij bent dat ‘ie al in je agenda staat. Yes!

Sea you there

Foto: Dos & Bertie Winkel

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Marjolein van GreenPicnic
  30 augustus 2017 at 15:17

  Leuk blog over dit enorm leuke Event. GreenPicnic is er met leuke producten die als alternatief dienen voor plastic (wegwerp) producten

 • Leave a Reply