Koprol met je ogen open

Ik kan denk ik wel zachtjes zeggen dat ik dingen vrij goed kan visualiseren. Ik kan paarden, dolfijnen, mensen en nog veel meer dieren en dingen in m’n hoofd laten ronddraaien, een positie uitkiezen en deze tekenen. Easy peasy. Maar een koprol visualiseren, daar liep ik onverwachts op vast!

Waarom ik zonodig een koprol wil visualiseren? Nou, ik wil graag m’n eerste animatie maken. Van een duif die zijn kop in een plas water steekt en zo in een Inception-achtige situatie belandt waarbij de vloer waardoor hij zijn kop heeft gestoken omdraait en de bodem van de zee vormt (zie het plaatje bovenaan voor wat ik bedoel 😉 ).

Een koprol visualiseren is lastig!

Voor die animatie moet ik dus weten hoe dat ‘omkeermoment’ eruitziet, stap voor stap. En een koprol zou  ongeveer hetzelfde effect geven, bedacht ik me. Maar probeer maar eens een koprol te visualiseren. Nee serieus, probeer het even. Doe je ogen dicht en bedenk dan even hoe je een koprol zou maken met je ogen open.

Laat me raden: je blijft hangen bij dat moment waarop je van de vloer weer ‘opkijkt’. Ik in ieder geval wel. Google afbeeldingen gaf het antwoord ook niet prijs, dus heb ik het heft in eigen handen genomen en een koprol met m’n fotocamera gemaakt. Problem solved. Dus bij dezen, voor iedereen die ook wilt weten hoe een koprol met je ogen open eruit ziet: alsjeblieft en graag gedaan.

De foto’s

Je kunt de fotoreeks op twee manieren bekijken:

  1. Scrol naar onder
  2. Klik op de eerste foto en vervolgens steeds op de pijltjes naar rechts

Laat een bericht achter

Navigeer
Brenda de Groot