Vliegend Hert

Dames en heren, ik presenteer u: mijn officiële eerste gezamenlijke kunstwerk op de kunstacademie. Of voor zover je het al een kunstwerk mag noemen.

Deze installatie, die ik maar even het Vliegend Hert heb gedoopt, heb ik samen met twee medestudenten tijdens een tekenles in de introductieweek gemaakt.

Als eerst moesten we tekenen waar we aan dachten, en uit de resultaten zochten we dan één (of, zoals in ons geval lekker rebels: twee) tekeningen van medestudenten uit die we erbij vonden passen.

Vliegend hert 7De opdracht luidde: maak een nieuw, ruimtelijk werk van de drie individuele tekeningen.

Ik zal niet verder uitwijden over hoe we hierop kwamen, want het is al vrij laat en morgen heb ik ook weer een programma voor de boeg. Dat ik juist dát niet uitleg is echt heel slecht van mij, want het proces is juist zo belangrijk! Nou ja, dat je dat zelf in mag vullen heeft ook wel wat magisch, niet?

Het eindresultaat was een compromisloze installatie van een vliegend hert boven een sort-of Colosseum, waarin klasgenoten het hert aan het natekenen zijn. Natuur mocht ook niet ontbreken en we zijn lekker losgegaan op de grasmatten die het St. Joost rijk is.

Zie daar. Kunst! U mag bieden 😉

Vliegend hert 2

Laat een bericht achter

Navigeer
Brenda de Groot