Vegan T-shirt Lijn in Aankomst! Welk shirt kies jij?

Waarschijnlijk heb je de subtiele hints hier en daar al opgepikt, maar ik ga het officieel maken: ik ga een vegan T-shirt lijn beginnen met als bijpassende naam By Monkey! Ik vind dit echt zo gaaf, jongens! Ik heb er de afgelopen weken als een malle aan gewerkt, en zoals je merkt ben ik er ‘een beetje heel erg’ enthousiast over.

♥ Update: de shop is open! Ga naar By Monkey ➸

Ik heb nu jouw mening nodig! Ik wil weten welk vegan T-shirt jij zou kiezen, en als dank voor je stem heb ik aan het eind van dit artikeltje een aardigheidje voor je. Nu ga ik een verhaaltje vertellen over hoe het allemaal zo kwam, maar als je gewoon gelijk je stem wilt droppen en dat aardigheidje wilt innen dan kun je ook direct naar kopje “Stem op jouw favoriet” scrollen.

Hoe het Allemaal Begon

Ik was al best een tijdje op zoek naar een leuk shirt dat de vegan boodschap uitdraagt, maar wel op een fashionable manier. Een design waarvan mensen direct weten waar je voor staat, maar waarmee je niet per se in een dierenmars moet meelopen om het te kunnen dragen. Dat.

Aan de buitenkant kun je vaak niet zien of iemand een vegan of anderssoorts dierenliefhebber of  wereldverbeteraar is. Dat vind ik eeuwig zonde. Ik vind dat iedereen die opkomt voor dieren – op welke manier dan ook – dit best mag laten zien. Letterlijk. Door te laten zien waar je voor staat in deze wereld draag je namelijk bij aan een steeds grotere bewustwording.

Just awesome-looking animal lovers

Hollands glorie (nee, niet dat ketchupmerk)

Nu zijn er best leuke t-shirts op de internationale markt, maar het nadeel is dat veel daarvan uit Amerika of Australië moeten komen. De CO2-uitstoot en verzendkosten die daarbij gepaard gaan doen mijn mondhoeken kelderen. Ik koop liever een extra pot pindakaas dan dat ik de kas van vliegtuigmaatschappij X spek, en ik vind dat Trump al meer dan genoeg doet ‘to make Greenland green again’. Dus als het lokaal en goedkoper kan, dan yes please! En ik wil gewoon dat mensen vegan worden zodat ze deze t-shirts kunnen gaan dragen. Want deze wil je gewoon hebben. ^^

All Vegan & Origineel Handwerk

Ik ga alle designs op biologisch katoen printen, en de inkt- en reinigingsmaterialen waarmee gewerkt wordt is vrij van dierlijke producten – vegan dus. De ontwerpen heb ik zelf bedacht, met de hand getekend, en daarna ingescand. Daar zitten uurtjes noeste arbeid in, maar het is het meer dan waard. En ik heb nog zoveel meer toffe ideëen. Maar first things first. Er moet een selectie worden gemaakt voor de eerste ronde. En daar heb ik nu jouw hulp bij nodig.

Stem op jouw favoriet

Ik wil graag van jou weten welk ontwerp jij zou willen hebben. De ontwerpen met de meeste stemmen zullen de allereerste vegan T-shirts worden die je kunt bestellen. Als dank voor je hulp stuur ik je een pre-sale kortingscoupon van 10% toe. Je stemt door een reactie onderaan dit bericht achter te laten.

Update: De shop is in middels al live! Bezoek By Monkey en bestel jouw favoriete vegan T-shirt hier!

PS. Dat watermerk eroverheen gaat er later natuurlijk af. 😉
PPS. Dat vormloze hoogkragige zwarte shirt hier gebruik ik alleen voor het idee van de designs.
PPPS. Er kwamen meer dan 360 reacties op dit bericht – die helaas (= een understatement) allemaal zijn weggevaagd met het verlies van m’n gehele website na de brand in het datacenter in Strasbourg in maart 2021. :'(

Vegan T-shirt 1

Vegan T-shirt 2

Vegan T-shirt 3

Vegan T-shirt 4

Vegan T-shirt 5

Vegan T-shirt 6

PS: Ik wil iedereen heel hartelijk bedanken voor jullie stem en alle geweldige support die ik heb gehad bij het opstarten van deze kledinglijn! Want dit is het resultaat geworden: By Monkey ^^

By Brenda

Ik ben Brenda, wetenschapper en illustrator met een passie voor dieren. Ik onderzoek hoe andere dieren de wereld ervaren, en hoe wij mensen hen zien en beoordelen.

Met mijn visuele kunst en schrijfsels (zoals deze blog!) hoop ik een sentientistische revolutie teweeg te brengen. Daarmee bedoel ik een wereld te bereiken waarin we dieren als gelijkwaardige personen beschouwen, en dat we hun belangen even serieus meewegen in onze besluitvorming als die van de mens.

Ik hou van apen, onderweg zijn 
en alles met pompoen.

1 October 2017

Instagram

You May Also Like…

0 Comments