Hoe gaat het met de T-shirts? Update!

Zo, tijd voor een update. De afgelopen paar weken heb ik het echt ont-zet-tend druk gehad met het opzetten, ontwerpen, perfectioneren en alles wat erbij komt kijken om een vegan T-shirtbrand op te zetten.

Het begon allemaal met een idealistisch ideetje van mij, en het mondde uit in een project waar je ‘u’ tegen zegt. Na weken heel hard werken en leven op adrenaline is het moment dan echt bijna daar: de lancering van By Monkey!

By Monkey logo

Yes, het is binnenkort gewoon zover: zaterdag 11 november 2017 gaat de webshop de lucht in! In dit blogje laat ik je weten wat er allemaal is gebeurd sinds het eerste artikel waar ik je om je mening vroeg, en wat er nu komen gaat.

Wat we hebben gedaan

 • Jullie geweldige feedback verwerken (dank dank voor de honderden reacties!)
 • De designs perfectioneren
 • Hangtags en flyers ontwerpen
 • De T-shirts bedrukken
 • De verzending fixen: hoe valt het bij jou op de mat?
 • De webshop ontwerpen
 • Fotoshoot

Het enige dat we nog moeten doen is de foto’s bewerken, ze in de webshop zetten, de laatste dingetjes stroomlijnen en dan de digitale winkeldeuren officieel openen zodat iedereen de vegan kleding kan kopen!

We go for quality

De reden dat het zoveel tijd heeft gekost is omdat we gaan voor kwaliteit. Van print tot shirt, en uiteraard tot in de naadjes ethisch verantwoord – voor minder dan het beste doen we het niet. Iets met perfectionistisch en idealistisch. We willen T-shirts die er top uitzien, en waar jij als drager er meer dan top in uitziet. Bovendien wil ik het zelf ook dragen, en wat ik zelf niet zou kopen, ga ik ook niet verkopen. Simple as that.

Dus heb ik minutieus zitten mierenneuken over millimeters wat betreft het design, en hebben we al jullie feedback gelezen en met zoveel mogelijk van jullie wensen rekening gehouden:

 • Welke designs het zijn geworden – we hebben er alvast één verklapt
 • Lagere hals voor vrouwen
 • Tanktops
 • Heren t-shirts met een goede ‘fit’

In de dames T-shirts zit naast biologisch katoen een klein percentage elastaan, waardoor het shirt mooi getailleerd en iets elastisch is. Dus geen gevalletje flubbershirt. Het model van de tanktop is ook echt héél leuk, als ik dat zo even heel onbescheiden mag zeggen. Hij valt vanaf de taille heel mooi naar beneden, dus buik-inhouden is niet aan de orde. Je kunt de voorkant in je broek stoppen (heel hip), maar zelf vind ik ‘m los het leukst. De tanktop is van 50% tencel gemaakt, een duurzame stof die erg licht en luchtig is. Ook super om in te sporten dus!

Natúúrlijk hebben we ook aan de mannen gedacht. We hebben verschillende soorten shirts geprobeerd, en er kwam één grote winnaar uit: een shirt met een ‘fit’. Ook hier geen fladderfiasco’s, maar een shirt dat gewoon goed valt. Als er dan ook nog eens een awesome print op staat, dan krijg je van mij een hele grote goedkeuringsstempel.

Vegan T-shirts, hoe zit dat nou?

Behalve de pro-vegan prints, zijn de T-shirts zelf ook nog eens vegan. Maar wat maakt een T-shirt nu vegan of niet? In de volgende blog vertel ik je daar veel meer over. Voor nu kun je alvast rustig slapen met de wetenschap dat de prints gedrukt zijn met vegan inkt, dat er geen chemicaliën worden gebruikt bij het schoonmaken van de drukmachines, en dat de printemulsie geen gelatine bevat. Bam!

Maar we zijn er nog niet. De shirts zelf zijn biologisch en fair trade. Dat betekent dat er geen shitload aan pesticiden is gebruikt en dat de boeren een eerlijke prijs voor hun producten hebben gehad. Nog een dikke plus voor het milieu, is dat er bij de fabricatie van de T-shirts enkel gebruik is gemaakt van duurzame energie. Gewoon helemaal goed dus. En voor minder doen we het niet by monkey. 😉

Waarom zeg je steeds ‘we’?

Nou, ik heb het volgens mij nog niet opgenoemd, maar deze monkey business ga ik niet alleen runnen. Meet my ontzettend sympathieke partner-in-ethical-crime: Rosj!

Rosj says Hi!

Rosj is m’n zwager. En zo’n goudeerlijk iemand, dat als ik m’n enorme vermogen (kuch) niet bij de ASN Bank had gedumpt, ik het met volste vertrouwen onder zijn bed had geschoven. Je herkent Rosj aan z’n krullen, en hij is net als ik gek van apen, dus over de naam hoefden we niet lang na te denken. Rosj doet alle cijfertjes, marketing, de financiële bups en samen met mij het contact met jullie – de klant – en het webdesign.

Update: Rosj heeft het moederschip inmiddels verlaten om zich vol op z’n eigen start-up te kunnen focussen. Sad face! Maar ik mag ‘m af en toen om z’n kennis en kunde vragen. :3 

Get Ready for the Launch: Zaterdag 11 November!

Dames en heren, zet ‘m in je biologisch afbreekbare agenda, want zaterdag 11 november lanceren we onze vegan T-shirts in de gloednieuwe webshop, en ontvangen alle mensen die hun feedback hebben gegeven hun kortingscoupon.

We heten je van harte welkom, zaterdag 11 november 2017 in onze online winkel!

Update: De shop is inmiddels gelanceerd! Neem snel een kijkje bij onze vegan T-shirts door op de link te klikken!

By Brenda

Ik ben Brenda, wetenschapper en illustrator met een passie voor dieren. Ik onderzoek hoe andere dieren de wereld ervaren, en hoe wij mensen hen zien en beoordelen.

Met mijn visuele kunst en schrijfsels (zoals deze blog!) hoop ik een sentientistische revolutie teweeg te brengen. Daarmee bedoel ik een wereld te bereiken waarin we dieren als gelijkwaardige personen beschouwen, en dat we hun belangen even serieus meewegen in onze besluitvorming als die van de mens.

Ik hou van apen, onderweg zijn 
en alles met pompoen.

2 November 2017

Instagram

You May Also Like…

0 Comments