Onze Vegan Kleding Lijn is Gelanceerd!

Lieve mensen, het is eindelijk zover: ons gloednieuwe vegan kleding merk By Monkey is live! Vanaf dit moment is de webshop geopend en kunnen we alle awesome wereldverbeteraars (hey you!) een dito awesome vegan T-shirt rijker maken. Yes!

In de vorige blog heb ik je beloofd om wat meer te vertellen over het verhaal achter het materiaal, wat er nou zo ‘vegan’ is aan de kleding, en waarom ik best wel een beetje trots ben op wat we in een paar maanden tijd hebben opgezet.

Vegan Kleding Everything

Als je de designs ziet weet je eigenlijk al genoeg. Dit zijn shirts voor mensen met idealen. Met de designs draag je op subtiele (of wat minder subtiele – net welk design je kiest) wijze uit waar je voor staat, zonder iets te hoeven zeggen. Daar zit een psychologische theorie achter, genaamd ‘the mere exposure effect’: hoe vaker mensen een bepaald onderwerp horen of zien, hoe leuker ze het gaan vinden [1]. Met deze vegan kleding plant jij als drager een vegan zaadje in de wereld om je heen, alleen al door er te zijn.

Behalve de pro-vegan prints, is de kleding zelf ook nog eens veganistisch. We gebruiken inkt op waterbasis dat niet op dieren is getest. Watergedragen inkt is ook nog eens beter biologisch afbreekbaar dan inkt op basis van plastisol, en er hoeven geen chemische producten gebruikt te worden om de zeefdrukmachine schoon te maken: plain water will do.

Toch is inkt meestal niet het probleem wat betreft diervriendelijkheid – het is de zeefdrukemulsie die vaak niet vegan is. Standaard zeefdrukemulsies bevatten vaak gelatine. Dat gaan we met z’n allen natuurlijk niet sponsoren, dus hebben wij voor de kleding van By Monkey voor een vegan emulsie gezorgd. Hoppa.

Vegan T-shirts drukken zeefdruk - By Monkey
De drukker!

Bio en Fair Trade

Als we iets doen, dan doen we het goed. Helemaal goed. De T-shirts zijn gemaakt van biologisch katoen waar – in tegenstelling tot niet-biologisch katoen – geen shitload aan pesticiden voor is gebruikt. Ook zijn ze fair trade, wat betekent dat de boeren een eerlijke prijs voor hun producten krijgen en dat er een strenge controle is tegen kinderarbeid en andere onethische werkomstandigheden.

Oh wacht, ik vergeet bijna iets waar ik zelf zo fan van ben! Bij de fabricatie van de kleding is enkel gebruik gemaakt van duurzame energie. Met als resultaat dat een T-shirt van By Monkey gewoon 90% minder CO2 uitstoot op z’n geweten heeft dan een regulier T-shirt. Ain’t that nice or what!

De winkel is geopend

We zijn apetrots (ha!) op onze gloednieuwe webshop, en willen je deze dolgraag laten zien! Help ons mee de wereld te veroveren (en de Primark eruit te concurreren), en laat zien dat ethisch niet alleen goed voelt, maar ook nog eens waanzinnig goed staat. Deel ons verhaal, bezoek onze shop, kies je favoriete shirt en draag je idealen!

By Brenda

Ik ben Brenda, wetenschapper en illustrator met een passie voor dieren. Ik onderzoek hoe andere dieren de wereld ervaren, en hoe wij mensen hen zien en beoordelen.

Met mijn visuele kunst en schrijfsels (zoals deze blog!) hoop ik een sentientistische revolutie teweeg te brengen. Daarmee bedoel ik een wereld te bereiken waarin we dieren als gelijkwaardige personen beschouwen, en dat we hun belangen even serieus meewegen in onze besluitvorming als die van de mens.

Ik hou van apen, onderweg zijn 
en alles met pompoen.

11 November 2017

Instagram

You May Also Like…

0 Comments