Peachy Green Smoothiebowl

Perziken hebben maar één nadeel: ze zijn altijd met z’n allen tegelijk rijp. Dus als je een bakje perziken koopt moeten ze allemaal op dezelfde dag op, want als je te lang wacht hebben ze stuk voor stuk een prachtig beschimmelde doorligplek ontwikkeld.

Ik had nog wel een paar vierkante centimeter ruimte over in m’n vriesvakje, dus heb ik de perziken in stukjes gesneden en ingevroren, zodat ik ze later in een groene smoothie bowl kon verwerken. En later was vandaag.

Ik vind het belangrijk om niet alleen fruit, maar ook groenten in mijn smoothie of smoothie bowl te doen. Zo krijg je meer vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels binnen, en het voorkomt een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel. Ik doe meestal één of twee stuks fruit en twee soorten groenten in de blender, met plantaardige melk, kokoswater, zaden en noten. En toppings voor erbovenop.

Ik doop dit ding de peachy green smoothie bowl. Omdat “groene smoothie bowl met perzik” gewoon een beetje lame klinkt.


Ingrediënten:

  • 2 (bevroren) perziken (± 300 gram)
  • 1 hand sla of spinazie
  • 1/4 grote of 1/2 kleine courgette
  • 100 ml (kokos)water
  • Scheutje ongezoete soja- of amandelmelk
  • Toppings naar keuze (ik had cacaonibs, gojibessen en kokossnippers)

Zo maak je een “Peachy Green” Groene Smoothie Bowl:

  1. Doe alle ingrediënten in de blender
  2. Mix op de hoogste stand tot een egale massa (niet te lang, want dan wordt je smoothie lauw)
  3. Is je smoothie te dik? Voeg dan wat extra water toe.
  4. Kies je favoriete toppings en strooi er net zoveel overheen als je zelf lekker vindt.

Check ook m’n acaíbowl (zonder acaí)!

By Brenda

Ik ben Brenda, wetenschapper en illustrator met een passie voor dieren. Ik onderzoek hoe andere dieren de wereld ervaren, en hoe wij mensen hen zien en beoordelen.

Met mijn visuele kunst en schrijfsels (zoals deze blog!) hoop ik een sentientistische revolutie teweeg te brengen. Daarmee bedoel ik een wereld te bereiken waarin we dieren als gelijkwaardige personen beschouwen, en dat we hun belangen even serieus meewegen in onze besluitvorming als die van de mens.

Ik hou van apen, onderweg zijn 
en alles met pompoen.

15 April 2017

Instagram

You May Also Like…

0 Comments