Lenny & Larry’s: The Complete Cookie Review

Ik had ze al eens eerder gezien, maar nog nooit gekocht: de enorme koeken van Lenny & Larry’s: The Complete Cookie. Toen ik een klein stukje proefde in een health store was ik completely verkocht. Ik wilde zo’n koek. Met het excuus voor een vegan eiwitrepen-review haalde ik drie van Complete Cookies in huis – en later nog drie, voor een Lenny & Larry’s review:

 • Peanut Butter
 • Birthday Cake
 • Oatmeal Raisin
 • Apple Pie
 • Peanut Butter Chocolate Chip
 • Chocolate Donut

Het zijn typische American cookies: zacht dus, niet knapperig zoals de standaard Nederlandse koekjes. Vind ik persoonlijk ontzettend lekker.

De verpakking verraadt al hoe groot de koek is, maar de omvang wordt pas echt duidelijk als je ‘m uit de verpakking haalt. Hooooooly cookie, zeg!! Hij past maar net op mijn hand, en hij is zo zwaar dat als ik hem tussen duim en wijsvinger houd, dat ik bang ben dat ‘ie breekt. Maar laten we even terug naar avant la moment suprème. Want ik wil het allereerst even over de verpakking hebben.

Lees de verpakking (niet)

Even de feiten op een rijtje. Op de voorkant van de verpakking staat ’16 gram eiwit per koekje’. Dat mag ook wel, denk ik dan, voor een koekje van 113 gram. Maar op de achterkant van de verpakking staan de voedingswaarden per half koekje beschreven, want één koek wordt als twee porties gezien. Dat betekent dus ‘slechts’ 8 gram eiwitten per portie, en 400 calorieën per koek. Jaja, Lenny en Larry zijn slimme jongens.

Maar trust me on this one: je zult het niet bij een half koekje kunnen houden. Onpraktisch en onrealistich. Want stel je het volgende scenario voor: je bent onderweg en je koopt zo’n Complete Cookie. Het is echt ontzettend onhandig om een halve koek in een opengescheurde verpakking de hele dag in je tas mee te zeulen. Hij zal worden geplet en verkruimeld. Daarnaast moet je wel stalen discipline hebben om het bij een halve koek te houden als je eenmaal de eerste hap hebt genomen. Uiteindelijk gaat ‘ie dus toch op.

Om die reden heb ik voor iedere smaak de voedingswaarde per koek opgeschreven. Mocht je het toch bij een halve koek houden, halveer dan alle voedingswaarden per koek. Ik kon trouwens nergens de macro’s per 100 gram vinden, dus heb ik die handmatig voor je uitgerekend. #mypleasure


Complete Cookie Peanut Butter

Ik had hoge verwachtingen van deze koek, en ik moet zeggen: die zijn waargemaakt. Nee, overtroffen.

Wow.

Ik heb nog nooit zo’n lekkere koek gegeten. Hij is super zacht, en doet denken aan een kruising tussen boterkoek en een chocolate chip cookie. De binnenkant is ook compacter dan de meer kruimelige randen. Het lijkt alsof dit een zelfgebakken koek is die net vers uit de oven komt. Dat de koek ook niet egaal rond en plat is versterkt die indruk nog eens. Perfecte imperfecties, love it.

Een sterke pindakaassmaak heeft deze koek niet, maar dat mis ik ook helemaal niet. Bij uitzondering is een overload aan pindakaas niet nodig – en dit is zo’n uitzondering. En je kunt natuurlijk altijd zelf nog een lepel pindakaas toevoegen. Jouw feestje.

Tijd om de schade op te nemen. Want wat zijn de voedingswaarden van deze koek?

Voedingswaarde

The Complete Cookie Peanut ButterPer koek (113 gram)Per 100 gram
Kcal400354
Eiwit1614,2
Vet1412,4
   Waarvan verzadigd32,7
Koolhydraten5447,8
   Waarvan suikers2421,2
   Waarvan vezels87,1

Zoals ik al eerder subtiel aangaf, is dit koekje niet je standaard tussendoortje. Qua calorieën komt het eerder in de buurt van een complete maaltijd. Hoe, wanneer en hoeveel je van deze koek eet is volledig jouw feestje, maar nu weet je wel waar je mee dealt.

Over feestjes gesproken. Het is tijd voor de volgende op de lijst: de Birthday Cake cookie!


Complete Cookie Birthday Cake

Jaaaaaa deze vind ik wel heel erg leuk hoor. Spikkels! En hoewel de voorkant doet suggereren dat je hier intant ADHD van krijgt, is het koekje zelf best bescheiden versierd. De geur doet gelukkig ook gewoon denken aan een versgebakken koekje, en niet aan Fruitella’s.

Dit is echt een aanrader als je niet zo van pindakaas houdt, maar toch een wat verrassender koekje wilt dan een ‘naturel’-versie. Geen over-the-top verjaardagstaart, wel ontzettend lekker.

De voedingswaarde komt overeen met de Peanutbuttervariant, al bevat deze wat minder calorieën en meer suikers. Waarschijnlijk door het gebrek aan pinda’s en de toevoeging van spikkels.

The Complete Cookie Birthday CakePer koek (113 gram)Per 100 gram
Kcal360319
Eiwit1614,2
Vet87,1
   Waarvan verzadigd10,9
Koolhydraten5447,8
   Waarvan suikers3026,5
   Waarvan vezels87,1

Complete Cookie Oatmeal Raisin

Na de Peanutbutter en Birthday cake koekjes kon het bijna niet anders dan bergafwaarts gaan. En inderdaad, de Oatmeal Raisin vind ik de minst lekkere smaak van de drie. Het smaakt wat ‘gezonder’ dan de andere twee, wat waarschijnlijk door de havermout komt. Hij is minder zoet en wat kruimeliger.

Dat ‘gezonde’ idee zie je ook terug in de voedingswaarde: de Oatmeal Raisin bevat minder calorieën dan de Peanut Butter-versie en minder suiker dan de Birthday Cake. Maar avoor die luttele cijfertjes zou ik tóch voor één van die andere twee kiezen, als ik jou was.

The Complete Cookie Oatmeal RaisinPer koek (113 gram)Per 100 gram
Kcal360319
Eiwit1614,2
Vet87,1
   Waarvan verzadigd10,9
Koolhydraten5650
   Waarvan suikers2421,2
   Waarvan vezels87,1

Complete Cookie Apple Pie

Lenny & Larry's Complete Cookie Apple Pie review

Wist je dat deze review eigenlijk maar drie koekjes bevatte? It’s true – voordat ik ‘m ging updaten met nog eens drie smaken. Deze Lenny & Larry’s Apple Pie was de eerste die ik probeerde en holy – deze is na de Peanut Butter m’n favoriet. Super zacht, zoet, en je proeft de appel heel goed. Truly apple pie!

The Complete Cookie Apple PiePer koek (113 gram)Per 100 gram
Kcal360319
Eiwit1614,2
Vet87,1
   Waarvan verzadigd10,9
Koolhydraten5650
   Waarvan suikers2421,2
   Waarvan vezels87,1

Complete Cookie Peanut Butter Chocolate Chip

Lenny & Larry's Complete Cookie Peanut Butter Chocolate Chip review

Ik proef pindakaas en ik proef chocola. As always, super super lekker. Maar, mocht je een pindakaasliefhebber zijn en in keuzestress zitten tussen de originele Peanut Butter (eerste koekje in deze review), of deze, met chocolate chips, ga dan voor die eerste. Ik vond ‘m smeuïger en meer naar pindakaas smaken. Dit koekje is meer een chocolate chip cookie met een pindakaas-upgrade in plaats van een écht pindakaaskoekje.

The Complete Cookie Peanut Butter Chocolate ChipPer koek (113 gram)Per 100 gram
Kcal400354
Eiwit1614
Vet1211
   Waarvan verzadigd65
Koolhydraten6860
   Waarvan suikers2422
   Waarvan vezels109

Complete Cookie Chocolate Donut

Lenny & Larry's Complete Cookie Chocolate Donut review

Last but not least, de kleurrijke Chocolate Donut! Het leek onmogelijk om de Birthday Cake te overtreffen qua feestelijkheid, maar het is toch echt gelukt. It’s a gem.

Maar is het qua smaak ook een gem? Mja, daar ben ik dus een beetje teleurgesteld. In mijn geval was dit koekje namelijk vrij droog. Misschien had ik net een verkeerde batch te pakken (Jessica, die je misschien wel kent van haar recepten in sommige blogs hier) heeft bijvoorbeeld een haat-liefde verhouding met het Triple Chocolate Cookie, die soms kwaliteit brownie is, en soms zo droog als een schoenzool. Misschien ligt het aan de chocola? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik de koekjes hierboven een stuk beter vond!

The Complete Cookie Chocolate DonutPer koek (113 gram)Per 100 gram
Kcal420368
Eiwit1614
Vet1513
   Waarvan verzadigd76
Koolhydraten5347
   Waarvan suikers2825
   Waarvan vezels109

Lenny & Larry's Complete Cookie Chocolate Donut review

Conclusie

Allereerst dus dit: lees de verpakking niet. 😉

Lenny & Larry’s Complete Cookie is niet het meest gezonde tussendoortje of net zo eiwitrijk als een protein bar, maar dat moet je soms ook helemaal niet willen. Ik zweer bij de ongeveer-zo-om-en-nabij-ga-het-niet-obsessief-uitrekenen-80-20-regel. Ik ben geen ster in hoofdrekenen, maar als je zo rond de 2000 kcal per dag eet, dan past een Complete Cookie Peanut Butter à 400 kcal PRECIES in je 20% guilty pleasure range. Alsof ze het wisten!

Dan mijn persoonlijke top 6:

 1. Peanut Butter
 2. Apple Pie
 3. Birthday Cake
 4. Peanut Butter Chocolate Chip
 5. Chocolate Donut
 6. Oatmeal Raisin

Nu heb ik slechts zes van de 11 smaken getest en ben ik heel benieuwd: wat is jouw favoriet en welke moet ik absoluut nog een keer proberen? Let me know! 😀

PS. Vond je dit leuk? Check dan vooral ook m’n vegan eiwitrepen review. Die is nog veel leuker!

By Brenda

Ik ben Brenda, wetenschapper en illustrator met een passie voor dieren. Ik onderzoek hoe andere dieren de wereld ervaren, en hoe wij mensen hen zien en beoordelen.

Met mijn visuele kunst en schrijfsels (zoals deze blog!) hoop ik een sentientistische revolutie teweeg te brengen. Daarmee bedoel ik een wereld te bereiken waarin we dieren als gelijkwaardige personen beschouwen, en dat we hun belangen even serieus meewegen in onze besluitvorming als die van de mens.

Ik hou van apen, onderweg zijn 
en alles met pompoen.

13 May 2017

Instagram

You May Also Like…

0 Comments