0
Brenda de Groot
Health & Food Vegan

Lenny & Larry’s: The Complete Cookie Review

Ik had ze al eens eerder gezien, maar nog nooit gekocht: de enorme koeken van Lenny & Larry’s: The Complete Cookie. Toen ik een klein stukje proefde in een healthy winkeltje was ik completely verkocht. Ik wilde zo’n koek. Met het excuus voor een vegan eiwitrepen-review haalde ik drie van Lenny & Larry’s Complete Cookies in huis:

 • Peanut Butter
 • Birthday Cake
 • Oatmeal Raisin

Het zijn typische American cookies: zacht dus, niet knapperig zoals de standaard Nederlandse koekjes. Vind ik persoonlijk ontzettend lekker.

De verpakking verraadt al hoe groot de koek is, maar de omvang wordt pas echt duidelijk als je ‘m uit de verpakking haalt. Hooooooly cookie, zeg!! Hij past maar net op mijn hand, en hij is zo zwaar dat als ik hem tussen duim en wijsvinger houd, dat ik bang ben dat ‘ie breekt. Maar laten we even terug naar avant la moment suprème. Want ik wil het allereerst even over de verpakking hebben.

Lenny & Larry's Complete Cookie review - Vegan Monky

Lees de verpakking (niet)

Even de feiten op een rijtje. Op de voorkant van de verpakking staat ’16 gram eiwit per koekje’. Dat mag ook wel, denk ik dan, voor een koekje van 113 gram. Maar op de achterkant van de verpakking staan de voedingswaarden per half koekje beschreven, want één koek wordt als twee porties gezien. Dat betekent dus ‘slechts’ 8 gram eiwitten per portie, en 400 calorieën per koek. Jaja, Lenny en Larry zijn slimme jongens.

Voedingswaarde / macro's The Complete Cookie Birthday Cake - Vegan Monkey

Groot koekje Birthday Cake

Maar trust me on this one: je zult het niet bij een half koekje kunnen houden. Onpraktisch en onrealistich. Want stel je het volgende scenario voor: je bent onderweg en je koopt zo’n Complete Cookie. Het is echt ontzettend onhandig om een halve koek in een opengescheurde verpakking de hele dag in je tas mee te zeulen. Hij zal worden geplet en verkruimeld. Daarnaast moet je wel stalen discipline hebben om het bij een halve koek te houden als je eenmaal de eerste hap hebt genomen. Uiteindelijk gaat ‘ie dus toch op.

Om die reden heb ik voor iedere smaak de voedingswaarde per koek opgeschreven. Mocht je het toch bij een halve koek houden, halveer dan alle voedingswaarden per koek. Ik kon trouwens nergens de macro’s per 100 gram vinden, dus heb ik die handmatig voor je uitgerekend. #mypleasure


Lenny & Larry's The Complete Cookie Peanut Butter review - Vegan Monky

Complete Cookie Peanut Butter

Ik had hoge verwachtingen van deze koek, en ik moet zeggen: die zijn waargemaakt. Nee, overtroffen.

Wow.

Ik heb nog nooit zo’n lekkere koek gegeten. Hij is super zacht, en doet denken aan een kruising tussen boterkoek en een chocolate chip cookie. De binnenkant is ook compacter dan de meer kruimelige randen. Het lijkt alsof dit een zelfgebakken koek is die net vers uit de oven komt. Dat de koek ook niet egaal rond en plat is versterkt die indruk nog eens. Perfecte imperfecties, love it.

Een sterke pindakaassmaak heeft deze koek niet, maar dat mis ik ook helemaal niet. Bij uitzondering is een overload aan pindakaas niet nodig – en dit is zo’n uitzondering. En je kunt natuurlijk altijd zelf nog een lepel pindakaas toevoegen. Jouw feestje.

Tijd om de schade op te nemen. Want wat zijn de voedingswaarden van deze koek?

Voedingswaarde

The Complete Cookie Peanut Butter Per koek (113 gram) Per 100 gram
Kcal 400 354
Eiwit 16 14,2
Vet 14 12,4
   Waarvan verzadigd 3 2,7
Koolhydraten 54 47,8
   Waarvan suikers 24 21,2
   Waarvan vezels 8 7,1

Zoals ik al eerder subtiel aangaf, is dit koekje niet je standaard tussendoortje. Qua calorieën komt het eerder in de buurt van een complete maaltijd. Hoe, wanneer en hoeveel je van deze koek eet is volledig jouw feestje, maar nu weet je wel waar je mee dealt.

Over feestjes gesproken. Het is tijd voor de volgende op de lijst: de Birthday Cake cookie!


Lenny & Larry's The Complete Cookie Birthday Cake review - Vegan Monky

Complete Cookie Birthday Cake

Jaaaaaa deze vind ik wel heel erg leuk hoor. Spikkels! En hoewel de voorkant doet suggereren dat je hier intant ADHD van krijgt, is het koekje zelf best bescheiden versierd. De geur doet gelukkig ook gewoon denken aan een versgebakken koekje, en niet aan Fruitella’s.

Dit is echt een aanrader als je niet zo van pindakaas houdt, maar toch een wat verrassender koekje wilt dan een ‘naturel’-versie. Geen over-the-top verjaardagstaart, wel ontzettend lekker.

De voedingswaarde komt overeen met de Peanutbuttervariant, al bevat deze wat minder calorieën en meer suikers. Waarschijnlijk door het gebrek aan pinda’s en de toevoeging van spikkels.

The Complete Cookie Birthday Cake Per koek (113 gram) Per 100 gram
Kcal 360 319
Eiwit 16 14,2
Vet 8 7,1
   Waarvan verzadigd 1 0,9
Koolhydraten 54 47,8
   Waarvan suikers 30 26,5
   Waarvan vezels 8 7,1

Lenny & Larry's The Complete Cookie Oatmeal Raisin vegan eiwitreep test / review - Vegan Monky

Complete Cookie Oatmeal Raisin

Na de Peanutbutter en Birthday cake koekjes kon het bijna niet anders dan bergafwaarts gaan. En inderdaad, de Oatmeal Raisin vind ik de minst lekkere smaak van de drie. Het smaakt wat ‘gezonder’ dan de andere twee, wat waarschijnlijk door de havermout komt. Hij is minder zoet en wat kruimeliger.

Dat ‘gezonde’ idee zie je ook terug in de voedingswaarde: de Oatmeal Raisin bevat minder calorieën dan de Peanut Butter-versie en minder suiker dan de Birthday Cake. Maar avoor die luttele cijfertjes zou ik tóch voor één van die andere twee kiezen, als ik jou was.

The Complete Cookie Oatmeal Raisin Per koek (113 gram) Per 100 gram
Kcal 360 319
Eiwit 16 14,2
Vet 8 7,1
   Waarvan verzadigd 1 0,9
Koolhydraten 56 50
   Waarvan suikers 24 21,2
   Waarvan vezels 8 7,1

Conclusie

Ik zei het al eerder: lees de verpakking niet. 😉

The Complete Cookie is niet het meest gezonde of meest eiwitrijke tussendoortje, maar dat moet je soms ook helemaal niet willen. Ik zweer bij de ongeveer-zo-om-en-nabij-ga-het-niet-obsessief-uitrekenen-80-20-regel. Ik ben geen ster in hoofdrekenen, maar als je zo rond de 2000 kcal per dag eet, dan past een Complete Peanut Butter Cookie à 400 kcal PRECIES in je 20% guilty pleasure range. Alsof ze het wisten!

Nu heb ik slechts drie van de 11 smaken getest en ben ik heel benieuwd: wat is jouw favoriet en welke moet ik absoluut nog een keer proberen? Let me know! 😀

PS. Vond je dit leuk? Check dan vooral ook m’n vegan eiwitrepen review. Die is nog veel leuker. :’)

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Jaennee
  1 maart 2018 at 11:42

  Hoi,

  Weet je misschien waar ik deze koekjes online altijd kan bestellen?en waar ze het meest complete smaakvoorraad hebben, hoeft natuurlijk niet alle smaken te zijn maar waar ze iig een uitgebreidere keuze.

  Ik heb wel een paar sites gevonden maar daar hebben ze het niet op voorraad of je kan alleen maar kiezen uit1 of maximaal 2 smaken.

  Ik hoor graag van je.

  Mvg,
  Jaennee

  • Reply
   Brenda
   5 maart 2018 at 14:12

   Hi Jeannee!

   Ik had bijna een doos met alle smaken van Amazon gekocht, maar dat vond ik op het laatste moment toch een beetje prijzig. 😉
   Mijn meest verrassende vondst blijft de Sissy Boy! Daar verkopen ze veel smaken en hebben ze iedere keer andere (die in Breda, in ieder geval).
   Ook kun je ze bij de Body en Fit Shop (bodyenfitshop.nl) bestellen, maar daar zitten dan wel 12 van dezelfde smaak in een doos. Al vind ik dat geen straf.

   Succes met je zoektocht en eet smakelijk!

 • Reply
  Koen
  27 maart 2018 at 11:23

  Hoi,
  Leuk en uitgebreid verhaal over de koeken.
  Je kan alle smaken nu ook bij de officiele importeur van Europa bestellen, daar gaan ze wel per 12.
  http://www.lennylarry.eu of op bol.com.
  Groet,
  Rein

  • Reply
   Brenda
   31 maart 2018 at 05:31

   Wauw, echt waar? 😀 Ik heb vanalles geprobeerd om een mix box te krijgen, maar toen lukte het niet. Ik ben super blij dat de mix box nu ook op de website beschikbaar is! Als ik weer in Nederland ben ga ik bestellen!

  Leave a Reply