0
Brenda de Groot
Recepten

Gezonde Chocolade Rijstpap

Tot voor kort waren rijst en ik geen team. Rijst was maar lastig spul: ik kreeg het elke keer weer voor elkaar om het tot snot te reduceren, het koekte aan de bodem van m’n pan en het kookte altijd zo heftig over dat het leek alsof ik een hondsdolle veelvraat in plaats van rijst aan het bereiden was.

Maar ja, dat lag niet aan de rijst – het lag aan mij. Ik heb daarom met het schaamrood op mijn kaken Google de gênante vraag gesteld:

Hoe kook je rijst?

Die gênante vraag bleek een winnende zet te zijn, want sindsdien heb ik rijst herontdekt. Ik maak nu vaak een grote pan, waardoor er wat overblijft om mee te experimenteren. Uit één van die experimenten is dit pareltje ontstaan: supergezonde chocoladerijstpap, gemaakt met van zilvervliesrijst, vegan eiwitpoeder, sojayoghurt en cacao. YUM. Dit is ook echt een perfecte post-workout snack: het bevat veel eiwitten, complexe koolhydraten en vezels.

Zorg er dus voor dat je ten minste 150 gram rijst apart houdt en in de koelkast zet voor dit gerecht!


Ingrediënten

 • 150 gram gekookte, afgekoelde rijst (alle soorten, maar wat plakkende rijst zoals pandanrijst is het lekkerst)
 • 150 – 200 ml sojayoghurt
 • 100 ml plantaardige melk
 • 10 g plantaardige eiwitpoeder (ik gebruikte Orangefit)*
 • 1 volle tl cacaopoeder
 • Flinke snuf kaneel

* Het kan ook zonder eiwitpoeder. Laat in dat geval de plantaardige melk achterwege en voeg één of twee eetlepels kokosbloesemsuiker of ahornsiroop toe.

Zo maak je Gezonde Chocolade Rijstpap

 1. Doe de rijst in een kom
 2. Voeg de rest van de ingrediënten toe
 3. Roer goed door
 4. Voeg een extra toef sojayoghurt en/of je favoriete toppings toe
 5. Enjoy

Gezonde Chocolade Rijstepap met sojayoghurt

This post is also available in EN

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Annemiek
  4 oktober 2017 at 13:51

  woooeeehoeeew! Jij bent leuk! Ik eet niet vegan, maar volg je vanaf vorige week en dat zorgt voor veel te veel werk-ontwijkend gedrag. Heel naar maar ook erg leuk. Ga zo door! 😉

  • Reply
   Brenda
   5 oktober 2017 at 00:36

   Haaa wat een super leuk berichtje! En je bent zelluf leuk. 😀 Geef je baas / opdrachtgever mij maar de schuld als het iets langer duurt. Ik incasseer ‘m wel. Groetjes!

 • Reply
  Djois
  4 april 2018 at 15:11

  Ja, hier was ik nou nooit opgekomen haha.
  Wauw ik zie soms nog wel eens rijstepap in de winkel voorbij komen, maar om het zelf op deze manier te maken.. Dat is nog niet bij mij opgekomen. Wel handig, want wij hebben altijd een overvloed aan gekookte rijst.

 • Leave a Reply